Floor van Gelder aan het begin van haar stage, bij Antarctica.
Volledig scherm
PREMIUM
Floor van Gelder aan het begin van haar stage, bij Antarctica. © privéfoto Floor van Gelder

Vlissingse Floor (18) zit in quarantaine op cruiseschip Zaandam: ‘Het eten en drinken zetten ze voor de deur’

FLORIDA - Als kind had Floor van Gelder (18) uit Vlissingen één grote droom: werken op een cruiseschip. Negen weken geleden was het dan eindelijk zover, toen ze aan boord stapte van de MS Zaandam. Nooit had ze kunnen weten dat haar eerste droomreis zou eindigen in quarantaine.

Opa werkte in de pantry van de SS Rotterdam, papa geeft les op de Zeevaartschool en zelf groeide ze op aan de boulevard van Vlissingen. Niemand stond dus te kijken toen Floor Travel & Hospitality ging studeren. Varen, mensen ontmoeten, de wereld ontdekken: dat was wat ze wilde.

Maar in plaats van flanerend tussen wuivende palmbomen in Florida zit Floor, die stageloopt op de afdeling Guest Services, nu al vijf dagen opgesloten in een scheepshut. Gelukkig nu één met balkon, maar de eerste dagen zat ze tussen vier muren, met alleen een telefoon en een haperende internetverbinding. En drie keer per dag een bord eten voor de deur. Met kreeft of biefstuk, dat dan weer wel.

 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM
  update: met video

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.