Volledig scherm
© Thinkstock

Vlissingen telt meeste gescheiden inwoners van Zeeland

VLISSINGEN - In Vlissingen wonen de meeste gescheiden inwoners van Zeeland. 11,7 procent van de inwoners zag ooit een huwelijk op de klippen lopen. Dat blijkt uit onderzoek van de landelijke organisatie voor mediation Gecertificeerdemediators.nl, dat data van het CBS uit verschillende bestanden met elkaar vergeleek. 

De topvijf met meeste gescheiden inwoners wordt verder aangevuld door Noord-Beveland (11,1 procent), Terneuzen (10,5 procent), Goes (10,3 procent) en Middelburg (10,1 procent). Reimerswaal heeft juist de minste gescheiden inwoners (6,6 procent).

Landelijk gezien is bijna 57 procent van de gescheiden inwoners vrouw. In Zeeland zijn er volgens de organisatie slechts twee gemeenten (van de 13) waar een hoger percentage gescheiden vrouwen woont; In Middelburg (60,7 procent) en Goes (59,3 procent). De andere elf Zeeuwse gemeenten hebben een hoger percentage gescheiden mannen dan het landelijke gemiddelde. In heel Nederland zijn er slechts vijf gemeenten waar meer gescheiden mannen wonen dan vrouwen. Reimerswaal is de meest gelijke gemeente van Zeeland, hier is 50,47 procent van de gescheiden inwoners vrouw. Veere (52,3 procent) Schouwen-Duivenland (52,3 procent) zijn daarna de gemeenten met de meest gelijke verdeling.

Meer informatie over het onderzoek staat op  https://www.gecertificeerdemediators.nl/blog/gescheiden-mannen-vrouwen-zeeland/

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement