Logo Vlissingen 75 jaar Slag om de Schelde
Volledig scherm
Logo Vlissingen 75 jaar Slag om de Schelde © Gemeente Vlissingen

Vlissingen steekt 50 mille in film Slag om de Schelde

VLISSINGEN – De gemeente Vlissingen geeft 50.000 euro aan de productie van de film Slag om de Schelde. De stad speelt een hoofdrol in de film.

De gemeente wil een bijdrage verlenen aan het uit de vergetelheid halen van de Slag om de Schelde, die 75 jaar geleden een doorbraak bleek in de strijd voor de vrijheid. Het college van burgemeester en wethouders denkt dat via de film Vlissingen op een unieke manier internationaal in het oog springt.

14 miljoen

De film wordt gemaakt in opdracht van het Nationaal Fonds voor Vrede en Veteranen (Vfonds) in het kader van de viering van 75 jaar Bevrijding Nederland. Het fonds wil met de productie jongeren het verhaal vertellen van de 'vergeten slag'. Het totaalbudget voor de film is veertien miljoen euro. De gemeente zal ook helpen bij de opnames voor de film op verschillende locaties in de stad. Die beginnen dit najaar.

Filmproducent Alain de Levita  wil van Slag om de Schelde een grote publieksfilm maken. Hij produceerde eerder series als Baantjer, Penoza, De Zaak Menten, In Therapie en Spangas en films als Tonio, Knielen op een Bed Violen en Bankier van het Verzet. In Zeeland kreeg De Levita bekendheid door de grote productie De Storm (2009) en de ‘feel-good-movie’ Weg van jou (2017), die speelt in Zeeuws-Vlaanderen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement