Volledig scherm
PREMIUM
Andries van Eertvelt: ‘De feestelijke terugkeer in Amsterdam van de Tweede Scheepvaart naar Oost-Indië, 19 juli 1599'. © Anthony Inder Rieden

Vlissingen krijgt topstukken uit de Gouden Eeuw

VLISSINGEN - Het is een klapper van jewelste. Het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen krijgt zes schilderijen uit de wereldberoemde collectie van Anthony Inder Rieden in bruikleen. De maritieme werken geven een fascinerend beeld van de Gouden Eeuw op het water.

Zes topstukken uit de  collectie 17e-eeuwse zeeschilderijen van Anthony Inder Rieden komen naar Zeeland. Het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen krijgt de werken in langdurige bruikleen. Het gaat om werken van schilders als Jacob Bellevois en Andries van Eertvelt, die de Gouden Eeuw op het water in beeld brachten. Maandag wordt de komst van de schilderijen in het muZEEum aangekondigd. Tijdens die officiële presentatie zijn Michiel Inder Rieden - de jongste zoon van verzamelaar Anthony Inder Rieden - en burgemeester Bas van den Tillaar van Vlissingen aanwezig.

 1. Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’
  PREMIUM
  Reportage

  Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’

  DOORN - Ruim twee uur rijden is het, van Vlissingen naar Doorn. Moet je nog hopen dat er geen files zijn, anders komt er zó een half uur bij. En toch: ,,Die reistijd naar Vlissingen is echt het punt niet”, zegt de marinier met de blonde kuif die net buiten het kazerneterrein wat rekoefeningen doet. Hij klinkt enigszins verbeten. Alsof een marinier zich daardoor zou laten tegenhouden! ,,Ik ken genoeg mariniers die ver moeten rijden om naar hun standplaats te komen. Twee, drie uur. Jawel. En ‘s avonds weer terug. Láchend. Echt.”
 2. Dodelijk coronavirus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’
  PREMIUM

  Dodelijk coronavi­rus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’

  OOST-SOUBURG - De boodschappen hoeven niet meer aan de voordeur te worden gehangen, de mondkapjes mogen af. De verplichte quarantaine van de familie Blok uit Oost-Souburg zit er op, het avontuur nog lang niet. Van opluchting is nog geen sprake. ,,Hoe reageren mensen als ik moet kuchen in de supermarkt? Raken ze dan in paniek?”, is een van de vragen waar Henry Blok nog mee worstelt. ,,Ik hoop niet dat mensen keihard wegrennen als ze me zien.”