Volledig scherm
Op de Nieuwe Vlissingseweg © Ernst Jan Rozendaal

Vlissingen en Middelburg wisselen van naam op 1 april: alle plaatsnaamborden vervangen

MIDDELBURG/VLISSINGEN - Het is toch wel een van de betere 1-aprilgrappen sinds jaren. De plaatsnamen op borden van zowel Vlissingen als Middelburg zijn zaterdag met elkaar verwisseld. 

Op alle toegangswegen naar Vlissingen geven de plaatsnaamborden nu 'Middelburg' aan. En andersom ook. Wie naar Middelburg rijdt ziet bij binnenkomst de naam 'Vlissingen' staan.

De plaatsnamen zijn op stickers geprint die over de bestaande borden zijn geplakt. Wie de grap uithaalde is niet bekend, maar de grote verwisseltruc zal zeker voor wat verwarring zorgen. 

Quote

En zo heeft Middelburg voor een dagje de mooiste boulevard van Nederland. Gunnen wij Middelburg van harte!

Burgemeester Bas van den Tillaar van Vlissingen

Burgemeester Harald Bergmann van Middelburg kan ieder geval wel lachen om de stunt. "Ik zou zeggen, geslaagde 1-aprilgrap! Ik vind het wel geestig bedacht door de makers. Wie weet laten ze die in Vlissingen nog een tijdje hangen", reageert hij lachend.

Ook de burgemeester van Vlissingen, Bas van den Tillaar, vindt de grap geslaagd. "Leuke actie! En zo heeft Middelburg voor een dagje de mooiste Boulevard van Nederland. Gunnen wij Middelburg van harte!"

Volledig scherm
Het plaatsnaambord bij Vlissingen © Ernst Jan Rozendaal
Volledig scherm
Alle plaatsnaamborden in Vlissingen zijn beplakt met 'Middelburgse' stickers. © Ernst Jan Rozendaal

De stickers zitten in Middelburg op de plaatsnaamborden bij de Nieuwe Vlissingseweg, Schroeweg, President Rooseveltlaan, Sandberglaan en bij de Veerse Poort. Op de Schroeweg waren de stickers rond 13.00 uur verwijderd.

Volledig scherm
Plaatsnaambord op de Sandberglaan © Ernst Jan Rozendaal
Volledig scherm
Het plaatsnaambord bij de Veerse Poort met op de achtergrond de Lange Jan. © Ernst jan Rozendaal
Volledig scherm
Plaatsnaambord op de President Rooseveltlaan. © Ernst Jan Rozendaal

Verkeersborden

Het is niet de enige 1-aprilgrap in Middelburg. In de Lange Delft hangen deze zaterdag een aantal vreemde verkeersborden op. Zo is er een verkeersbord met politieauto die gestrand is op een van de paaltjes die bij de winkelstraat uit de grond kan komen. "Daar stonden net al een paar agenten bij te gniffelen", vertelt initiatiefnemer Bert van Wijk. Lees verder