Volledig scherm
De productie van de yellowtail kingfish in Colijnsplaat (foto) gaat door de uitbreiding van 520 naar 920 ton per jaar. © Marcelle Davidse

Viskwekerij Kingfish Zeeland breidt uit

COLIJNSPLAAT – Viskwekerij Kingfish Zeeland breidt uit. 

De indoor-kwekerij aan de voet van de Zeelandbrug heeft van de gemeente Noord-Beveland toestemming gekregen om uit te breiden met 2.670 vierkante meter vloeroppervlakte. Daardoor stijgt de productie van de yellowtail kingfish in de toekomst van 520 naar 920 ton per jaar. Kingfish vierde in april van dit jaar de officiële opening en mag zich de grootste Nederlandse viskwekerij op het land noemen. De gekweekte yellowtail kingfish dient als alternatief voor de bedreigde tonijn.

De uitbouw komt aan de zuidkant van het huidige pand, dat 5.000 vierkante meter beslaat. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuwse bomen nog zo groen als gras, en dat is best bijzonder
    PREMIUM

    Zeeuwse bomen nog zo groen als gras, en dat is best bijzonder

    VLISSINGEN - De bladeren aan de abelen langs het kanaal door Walcheren tussen Vlissingen en Middelburg zijn nog gifgroen. En dat is opmerkelijk voor deze tijd van het jaar. Ook in de Zeeuwse bossen zitten nog volop groene bladeren aan de bomen. ,,Het lijkt alsof de sapstroom die de bomen van voedsel voorziet nog niet in winterrust is gekomen”, zegt boswachter Karel Leeftink van Staatsbosbeheer. ,,En dat is toch wel bijzonder.”