Volledig scherm
De productie van de yellowtail kingfish in Colijnsplaat (foto) gaat door de uitbreiding van 520 naar 920 ton per jaar. © Marcelle Davidse

Viskwekerij Kingfish Zeeland breidt uit

COLIJNSPLAAT – Viskwekerij Kingfish Zeeland breidt uit. 

De indoor-kwekerij aan de voet van de Zeelandbrug heeft van de gemeente Noord-Beveland toestemming gekregen om uit te breiden met 2.670 vierkante meter vloeroppervlakte. Daardoor stijgt de productie van de yellowtail kingfish in de toekomst van 520 naar 920 ton per jaar. Kingfish vierde in april van dit jaar de officiële opening en mag zich de grootste Nederlandse viskwekerij op het land noemen. De gekweekte yellowtail kingfish dient als alternatief voor de bedreigde tonijn.

De uitbouw komt aan de zuidkant van het huidige pand, dat 5.000 vierkante meter beslaat. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’

    COLIJNSPLAAT - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”