Volledig scherm
© Thinkstock

Vijf jaar cel voor notoire oplichter uit Veenendaal

De rechtbank in Middelburg heeft dinsdag de 53-jarige oplichter J. den H. uit Veenendaal een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd voor zeker zestig gevallen van oplichting. Er was zeven jaar geëist. 

Zijn maat, de 36-jarige A. J. uit Spijkenisse, werd conform de eis veroordeeld tot twee jaar cel waarvan een jaar voorwaardelijk. Ook moet het duo schadevergoeding betalen. 

Den H. en J. boden van medio december 2014 tot begin januari vorig jaar via sites zoals Marktplaats stelconplaten en bouwmaterialen aan. J. zorgde voor de advertenties en de 'aliassen' en Den H. zorgde voor de vlotte babbels en de legio smoezen als afnemers verhaal haalden waar - na eerst te hebben betaald - hun spullen bleven. 

Landelijke bekendheid

In totaal werden gedupeerden voor ruim twee ton opgelicht. Door het internetverkeer van de advertenties via wifi van hotels te laten lopen, waren ze nauwelijks te traceren.

Den H. is geen onbekende in de wereld van oplichters. Hij kreeg landelijke bekendheid door een uitzending van 'Tros Opgelicht' en is al diverse keren voor oplichting veroordeeld.

  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’

    COLIJNSPLAAT - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”