Volledig scherm
Transport containerschepen over de Westerschelde bij Terneuzen. © Adri van de Wege

Vijf gigantische containerkranen schuiven langzaam over de Westerschelde naar Antwerpen

TERNEUZEN - Van verre was het al te zien vanochtend, vijf gigantische containerkranen die langzaam over de Westerschelde schuiven aan boord van het zwareladingschip Zhen Nua 25.

Uit China komen ze. Hun eindbestemming is de Noordzee Terminal net over de grens in de Antwerpse haven waar jaar op jaar de overslag van containers groeit. De nieuwe containerkranen kunnen de grootste containerschepen als de MSC Isabella met een laadvermogen van ruim 23.000 containers ‘moeiteloos’ lossen en laden. Deze schepen kunnen in de breedte 26 containers op een rij vervoeren. Zo ver reiken de nieuwe containerkranen ook.

Op de foto's passeert de Zhen Hua 25 Terneuzen, begeleid door de sleepboten Smit Seine en Union Grizzly en rijksvaartuig RWS 78 (helemaal links op foto hieronder).

Volledig scherm
Passage transport bij Terneuzen. © Adri van de Wege
  1. Ivo is wél open over zijn fetish; ‘Ik snap dat sommigen het liever geheim houden’
    PREMIUM

    Ivo is wél open over zijn fetish; ‘Ik snap dat sommigen het liever geheim houden’

    MIDDELBURG - Je hebt het misschien niet met grote letters in je werkagenda geschreven, maar waarom eigenlijk niet? Het is vandaag Wereld Fetishdag. De dag waarop fetishisten worden aangemoedigd meer open te zijn over bijvoorbeeld hun passie voor latex kleding of bondage. Middelburger Ivo Greeven windt er geen doekjes om: ,,Latex kleding, korsetten en hoge hakken vind ik mooi om te zien en om zelf te dragen.”