Volledig scherm
© Thinkstock

Vier jaar cel geëist tegen Oostburgse die reeks inbraken pleegde

MIDDELBURG - De 44-jarige M. W. uit Oostburg zou voor vier jaar achter de tralies moeten, vindt officier van justitie Marco van Leeuwen. Weliswaar zijn daarvan zes maanden voorwaardelijk, maar toch een forse eis voor een vrouw die ‘door omstandigheden’ totaal de verkeerde kant opging. 

De vrouw wordt verdacht van 26 inbraken, een vernieling, computervredebreuk en bezit van een vuurwapen. Dat alles speelde in 2017 en 2018. De zaak tegen haar diende woensdag voor de rechtbank in Middelburg. Haar advocate, Eva Kempe, omschreef de vrouw als een zachtaardige en lieve vrouw waar eigenlijk geen kwaad in zit. Het ging vreselijk mis door haar scheiding. Haar kind werd onder toezicht gesteld en aan de vader toegewezen. Ze raakte in de schulden, kwam zonder woning te zitten, raakte aan de drugs, kreeg verkeerde relaties en kwam daarmee op het verkeerde pad. 

Opslagplaats

Ze raakte betrokken bij inbraken in onder andere Aardenburg, Groede, IJzendijke, Nieuwvliet en Zuidzande. Bij deze inbraken werden elektrische apparatuur, muziekinstrumenten, motoren, antiek, een paardenzadel en gereedschap buitgemaakt. De spullen werden te koop aangeboden op Marktplaats of in een kringloopwinkel. De woning van een vriend bij wie de vrouw tijdelijk verbleef, fungeerde als opslagplaats. Begin september kwam er een einde aan de strooptocht toen zij en haar nieuwe vriend - een 45-jarige man uit Sluis -na een melding van een woninginbraak aan de Oude Rijksweg in ‘s-Heer Hendrikskinderen op heterdaad werden betrapt. 

Het verzoek van de advocate om de vrouw uit haar voorarrest te schorsen werd afgewezen. Een van de redenen was dat de vrouw begin maart ook al werd geschorst, maar direct daarna weer in de fout ging. Inmiddels zit zij 378 dagen in voorarrest.

W. was om gezondheidsredenen niet bij haar zaak aanwezig.

Uitspraak 25 november

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement