Volledig scherm
PREMIUM
© Irene Wouters

Verwachte toename werkloosheid is kans voor Zeeuwse bedrijven

VLISSINGEN - Voor het eerst in jaren neemt de werkloosheid toe. Dat is niet per se negatief. Het betekent dat meer mensen naar een baan gaan zoeken en banen, daarvan zijn er in Zeeland nog nooit zoveel geweest.

Het Economisch Bureau van ING verwacht dat de werkloosheid dit jaar stijgt van 3 procent nu, naar 3,5 procent aan het eind van het jaar. Ook in Zeeland komen meer mensen beschikbaar op de arbeidsmarkt.

Dat lijkt dus goed nieuws voor Zeeuwse bedrijven, stelt macro-econoom Marcel Klok van ING. ,,Een stijgende werkloosheid zorgt voor meer mensen op de arbeidsmarkt en dat biedt kansen voor het bedrijfsleven.” Toch maakt hij een voorbehoud. Voor niemand is het leuk om zonder werk thuis te zitten. ,,Daarom hebben we het werkloosheidspercentage het liefst zo laag mogelijk.” 

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.