Chef Rienk de Groot van de regiorecherche in Zeeland-West-Brabant ruimt zijn werkkamer op in het politiebureau aan de Mijkenbroek in Breda. Hij wordt baas van de landelijke Dienst Speciale Interventies.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef Rienk de Groot van de regiorecherche in Zeeland-West-Brabant ruimt zijn werkkamer op in het politiebureau aan de Mijkenbroek in Breda. Hij wordt baas van de landelijke Dienst Speciale Interventies. © Pix4Profs/René Schotanus

Vertrekkende baas recherche: ‘Drugs veruit onze grootste werkverschaffer’

BREDA - In zijn politieloopbaan maakte Rienk de Groot (59) veel geweld mee. Hij stuurde in 2004 de Bijzondere Bijstandseenheid aan die in het Laakkwartier in Den Haag leden van de terroristische Hofstadgroep moest oppakken. Bij die actie gooide een terrorist een handgranaat naar het arrestatieteam. Meerdere politiemensen raakten zwaargewond.

 1. Vrijspraak of toch schuldig in moordzaak Joost van der Linden? ‘Het is nu eenmaal geen wiskunde’
  PREMIUM

  Vrijspraak of toch schuldig in moordzaak Joost van der Linden? ‘Het is nu eenmaal geen wiskunde’

  MIDDELBURG - Opnieuw staan het Openbaar Ministerie en de rechtbank lijnrecht tegenover elkaar in de zaak rond de dood van Joost van der Linden. De Middelburgse rechtbank veroordeelde de verdachte maandag tot een gevangenisstraf van negen jaar, terwijl de officier van justitie vrijspraak had geëist. ,,Dit gebeurt niet heel vaak”, zegt Sven Brinkhoff, hoogleraar strafrecht en strafprocesrecht aan de Open Universiteit.
 1. Winkeliers en horecabazen in Terneuzen zijn maatregelen zat
  Play

  Winkeliers en horecaba­zen in Terneuzen zijn maatrege­len zat

 2. Rob Jetten: Lasten van kerncentrale moeten we met zijn allen dragen
  Play

  Rob Jetten: Lasten van kerncentra­le moeten we met zijn allen dragen