Volledig scherm
File ter hoogte van knooppunt de Poel in Goes. © Luc Oggel

Vertraging op Zeeuwse wegen door uittocht strand- en vakantiegangers

UPDATE 23.15 UURVLISSINGEN - Terugkerende strand- en vakantiegangers zorgen voor drukte op de Zeeuwse wegen.  Op de A58 richting Bergen op Zoom stond tegen 22.30 uur altijd bijna 20 kilometer file. Pas rond 23.00 uur waren de files verdwenen. Ook op andere wegen was het druk door terugkerende dagjesmensen.

Behalve op de A58 was er ook vertraging op de N57 vanaf de Brouwersdam richting Middelburg en de andere kant op naar Rotterdam.  Verder was het druk op de N61, tussen Schoondijke en Terneuzen. Ook bij Nieuwerkerk op de N59 op Schouwen-Duiveland was het aanschuiven. 

Strandgangers die op weg waren naar de Zeeuwse stranden kregen vanochtend ook al drukke wegen voor hun kiezen. Er stond op het hoogtepunt ruim twintig kilometer file in de provincie. Vooral op de A58 richting Vlissingen en op de N57 naar de Brouwersdam was het druk. Rond 14.00 uur waren de files weer opgelost.

Op de A58 stond geruime tijd een file tussen Hoogerheide en de afrit Kapelle. Mede door een ongeluk ter hoogte van Rilland stond op dat traject ongeveer vijftien kilometer file. Daardoor deden automobilisten gemiddeld twintig minuten langer over hun reis. 

Zaterdag was het ook achter aansluiten op de zonnige Zeeuwse wegen. Op het hoogtepunt was de file op de A58 dertig kilometer lang en stond het verkeer op verschillende N-wegen in de provincie vast.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement