Blik vanuit een stroomgat van de Flakkeese Spuisluis op de bouwput waar gewerkt wordt aan het testcentrum voor getijdenturbines.
Volledig scherm
PREMIUM
Blik vanuit een stroomgat van de Flakkeese Spuisluis op de bouwput waar gewerkt wordt aan het testcentrum voor getijdenturbines. © Dirk Jan Gjeltema

Vertraging dreigt voor bouw van testcentrum getijdencentrales bij Bruinisse

BRUINISSE - Donkere wolken pakken zich samen boven het testcentrum voor getijdencentrales in de Grevelingendam. Rijkswaterstaat eist dat de bouw van het Tidal Technology Center (TTC) in de Flakkeese Spuisluis bij Bruinisse maandag wordt stilgelegd, omdat het stormseizoen begint. Maar het werk is nog niet af.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tank op de dijk van Westkapelle staat weg te roesten
    PREMIUM

    Tank op de dijk van Westkapel­le staat weg te roesten

    WESTKAPELLE - De tank van Westkapelle roest weg omdat hij al jaren niet wordt onderhouden. De Stichting Cultuurbehoud Westkapelle wijst met een beschuldigende vinger naar de gemeente. ,,Ze blijft in gebreke.” Daardoor is de stichting bang dat het niet lang meer duurt voor die tank te gevaarlijk is om te laten staan. Dat zou volgens secretaris Jan Kaland van de stichting een groot verlies betekenen. ,,Die tank maakt onlosmakelijk deel uit van het oorlogsmonument van Westkapelle. Is van zeer groot historisch belang en ook een toeristische trekpleister.”