Volledig scherm
De sloot wordt gedempt voor onderzoek moord op Aldrik Frik © Josh Walet

Vermoorde Aldrik Frik uit Dreischor met bijl geslagen en met touw gewurgd

DEN HAAG - De 58-jarige Alphense zakenpartner van de afgelopen zomer vermoorde Aldrik Frik uit Dreischor, stond vanochtend voor het eerst voor de rechter tijdens een pro forma zitting in de Haagse rechtbank. De officier van justitie verdenkt Rik B. van het vermoorden van Frik door hem met een bijl op het hoofd te hebben geslagen. De Alphenaar zou zijn zakenpartner daarna met een touw hebben gewurgd.

Op 3 augustus vorig jaar werd de 54-jarige Frik dood gevonden in het pand van DBF Communicatie aan de Ondernemingsweg in Alphen. Hij woonde toen sinds enkele weken in Dreischor. 

Volgens de officier van justitie heeft B. zelf 112 gebeld op de dag van de moord. Dat was rond 08.15 uur. Uit camerabeelden is gebleken dat de verdachte echter al eerder aanwezig was bij het pand, en dus volgens de officier tijd heeft gehad om de moord te plegen. Uit de beelden bleek dat B. al om 07.50 uur aanwezig was.

Nader onderzoek rond het pand aan de Ondernemingsweg leverde de vondst van een touw op. Daarop werden vingerafdrukken aangetroffen van Friks zakenpartner. Ook werd een bijl gevonden waarop fragmenten van een muur zaten, die ook op het lichaam van Frik werden aangetroffen.

B. ontkent betrokkenheid bij de moord. Volgens de officier van justitie heeft de man echter een financieel motief. Hij noemde zowel Frik als de verdachte ‘twee keurige mannen’. B. was daarom ‘een wolf in schaapskleren’, aldus de officier.

De zaak wordt aangehouden voor minstens een maand. Er volgt een extra onderzoek naar de persoonlijkheid van B.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement