Verlaging naar 100 km/u levert Knieriem uit Goes veel werk op

videoGOES - Volgende maand wordt de snelheidsverlaging op de Nederlandse snelwegen ingevoerd. Dan mag overdag nog maar 100 km/u worden gereden. Een heleboel mensen zijn daar niet blij mee. Bij het Goese bedrijf J. Knieriem zijn ze dat juist wel. Het levert namelijk een extra order op van een paar duizend verkeersborden.

Want het is natuurlijk leuk (of niet) dat de regering de snelheid op de autosnelwegen verlaagt naar 100 kilometer per uur, maar dat moet langs de weg ook aangegeven worden. Met borden. En die maken ze nou net bij Knieriem. ,,Voor ons is het een leuk extraatje", aldus directeur Jacco Harinck. ,,Wij zijn hier erg blij mee. We moeten veel meer borden maken dan dat we vooraf gedacht hadden."

Peter de Haan van Fa. J. Knieriem uit Goes met een van de nieuwe verkeersborden voor de snelheidsverlaging
Volledig scherm
Peter de Haan van Fa. J. Knieriem uit Goes met een van de nieuwe verkeersborden voor de snelheidsverlaging © Johan van der Heijden

Dat extraatje zorgt bij het Goese familiebedrijf, dat volgens Harinck al 176 jaar bestaat, voor een order van een paar duizend verkeersborden. In allerlei vormen en maten verlaten die dezer dagen het bedrijf. Groot, kleiner, met tijdsaanduiding, zonder tijdsaanduiding. ,,Ik denk dat we wel over de drieduizend borden komen", vertelt Harinck. ,,Die maken we hier uit vlakke platen staal. Ze worden allemaal op maat gesneden, gevouwen en gespoten."

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.