ANP
Volledig scherm
© ANP

Verkeersmaatregelen op Haringvlietbrug twee weken uitgesteld

De veelbesproken verlaging van de maximumsnelheid bij de Haringvlietbrug is twee weken uitgesteld. Dat laat Rijkswaterstaat weten. Hierdoor hebben de veiligheidsregio’s meer tijd om zich goed voor te bereiden en de bereikbaarheid voor de hulpdiensten beter te organiseren, meldt Rijkswaterstaat.

  1. Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns
    PREMIUM

    Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns

    Jaap kookte een Schotse (avond)maaltijd voor mensen die, op initiatief van de Stichting Veere-Schotland, wel in zijn voor een Burns Supper. Rond de geboortedag van Robert Burns (25 januari) worden diners gehouden om leven en werk van de Schotse dichter des vaderlands te gedenken. En wat kan je dan beter op het menu zetten dan haggis, dat mede tot hét Schotse gerecht uitgroeide door Burns’ lofdicht ‘To a haggis’. Orgaanvlees laat veel kaaskoppen gruwelen, maar de meeste deelnemers aan het Burns Supper in het tot eethuis gepromoveerde kerkgebouw De Korenmaat smulden van de kruidige spijs.