Michiel de Ruyter waakt sinds vrijdag bij de Covra in Borssele over laag en middel radioactief afval. Eric van Leeuwen van de Covra bekijkt de zeeheld.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel de Ruyter waakt sinds vrijdag bij de Covra in Borssele over laag en middel radioactief afval. Eric van Leeuwen van de Covra bekijkt de zeeheld. © Johan van der Heijden

Verhuizing beeld maakt de tongen los: ‘Haal onze Michiel terug naar Vlissingen’

VLISSINGEN - Het terracotta beeld van Michiel de Ruyter hoort thuis in Vlissingen. Als het even kan wil directeur Wiljan Vloet van de Westerschelde Ferry de zeeheld adopteren. Ook de deur van Stichting Veteranen Ontmoeting Centrum Vlissingen staat open voor de topzware admiraal. ,,De marinierskazerne kwam niet en nu is ook Michiel weg. Dat kan toch niet.”

 1. Kunstenaars Gerda en Michiel verruilen hun huis in Heikant voor Hilversum: ‘Het opkamertje voelt als een warme jas’
  PREMIUM
  dag huis!

  Kunste­naars Gerda en Michiel verruilen hun huis in Heikant voor Hilversum: ‘Het opkamertje voelt als een warme jas’

  Kunstenaars opgelet! Deze week staat een huis in deze rubriek centraal dat bij uitstek geschikt is voor kunstenaars, die wel raad weten met veel ruimte. Of natuurlijk andere beroepsgroepen, die een praktijkruimte aan huis zoeken. Kunstenaars Michiel en Gerda Holtgreve hebben namelijk hun huis aan de Ellestraat in Heikant te koop gezet. Vol liefde praat Gerda over het huis, waar ze zo’n zestien jaar gewoond hebben.
 2. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.