De Roggenplaat
Volledig scherm
De Roggenplaat © Melita Lanting

Vergunning voor ophogen Roggenplaat

ZIERIKZEE - Rijkswaterstaat hoopt eind dit jaar te beginnen met het opspuiten van de Roggenplaat in de Oosterschelde. Het dagelijks provinciebestuur heeft een ontwerpvergunning afgegeven.  Vrijdag begint de inspraakprocedure.

 1. Eerlijk gezegd verbaast het mij, dat er nog altijd Nederlanders zijn die ’s avonds met een gerust gemoed gaan slapen
  PREMIUM
  Column Willem van Dam

  Eerlijk gezegd verbaast het mij, dat er nog altijd Nederlan­ders zijn die ’s avonds met een gerust gemoed gaan slapen

  Het vertrouwen in onze politici heeft een dieptepunt bereikt. Het onderzoeksbureau Ipsos meldde deze week, dat 6 op de 10 Nederlanders weinig of heel weinig vertrouwen meer hebben in de landelijke politiek. Laat dat even goed tot u doordringen: meer dan de helft van de kiezers heeft beslist geen hoge pet op van hetgeen de dames en heren in Den Haag uitvreten.
 2. Niet knikkebollen in een klaslokaal maar leren op de Groene Koers met de wind in je haren
  PREMIUM

  Niet knikkebol­len in een klaslokaal maar leren op de Groene Koers met de wind in je haren

  ZIERIKZEE - Niet knikkebollen in een klaslokaal, maar weidse uitzichten en de wind door je haren. Volop lerend. Over klimaat, duurzaamheid, schepen en water. Twaalf leerlingen uit heel Nederland zijn aan boord gestapt van De Vrijbuiter in Zierikzee. In drie weken tijd trekken zij kris-kras door Nederland, met de organisatie ‘t Wylde Leren. Grotendeels varend op de wind. ,,Het is een interessante puzzel”, typeert schipper Wiebe Radstake het avontuur.