De vijf Statenleden van Forum voor Democratie bij hun installatie in april 2019: Eelco van Hoecke, Martin Bos, Fred Walravens, Robèrt Brunke en Robert Koevoets . De laatste twee zijn inmiddels op eigen kracht verder gegaan.
Volledig scherm
PREMIUM
De vijf Statenleden van Forum voor Democratie bij hun installatie in april 2019: Eelco van Hoecke, Martin Bos, Fred Walravens, Robèrt Brunke en Robert Koevoets . De laatste twee zijn inmiddels op eigen kracht verder gegaan. © Lex de Meester

Verdeeld Forum speelt partijkartel in de kaart

ANALYSEMIDDELBURG - Opnieuw keert een Statenlid van Forum voor Democratie de fractie de rug toe. Het is de tol die de partij betaalt voor haar eigenzinnige manier van politiek bedrijven.

En dat is twee. Statenlid Robert Koevoets maakte maandag bekend dat hij Forum voor Democratie per direct verlaat. Hij zegt zich niet langer thuis te voelen bij de partij en noemt het ‘teleurstellend’ hoe deze ‘met mensen omgaat en geen oog heeft voor wat er in de provincie gebeurt'. 

Koevoets volgt daarmee het spoor van Robèrt Brunke, die vorig jaar al uit de fractie stapte. Hij zei zich niet meer te kunnen herkennen in de koers van de partij. Brunke ging op eigen kracht verder als Partij Pro Zeeland.

Derde partij van Zeeland

Dankzij 20.168 stemmen kwam Forum voor Democratie na de verkiezingen van maart 2019 met maar liefst vijf zetels Provinciale Staten binnen. Daarmee werd het in één klap de derde partij van Zeeland. Het verschil met de nummer 2, de SGP, bedroeg slechts 456 stemmen.