Controle op vakantiepark 't Torentje in Burgh-Haamstede
Volledig scherm
Controle op vakantiepark 't Torentje in Burgh-Haamstede © Ernesta Verburg

Verbod op slaaptoerisme staat los van ‘28 april’

MIDDELBURG - Het verbod om als toerist in Zeeland te overnachten is niet gekoppeld aan de datum van 28 april, de datum die het kabinet heeft genoemd in het kader van de landelijke maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Ook in de meivakantie kan het nog van kracht zijn.

Dit Zeeuwse verbod op recreatieve overnachtingen blijft van kracht zolang de Veiligheidsregio dit nodig acht om onnodige belasting van de Zeeuwse zorg te voorkomen. Uiterlijk 10 mei beoordeelt de VRZ of de maatregel kan worden opgeheven.

,,In Zeeland is meer nodig dan de landelijke maatregelen. Want onze zorgsector is kwetsbaar en vanwege het coronavirus neemt de druk enorm toe. Wij verwachten zo’n sterke toename, dat wij voorlopig genoodzaakt blijven om recreatief nachtverblijf te verbieden. Want we kunnen het risico niet lopen dat de continuïteit van de zorg in Zeeland in gevaar komt. Ook nachtverblijf van inwoners van Zeeland op een Zeeuws vakantieadres is verboden. We sluiten daarmee aan op bij het landelijk advies zo veel mogelijk thuis te blijven”, aldus de Veiligheidsregio Zeeland.

  1. Coronacrisis slaat toe als een neutronenbom in Walcherse kustplaatsen

    Coronacri­sis slaat toe als een neutronen­bom in Walcherse kustplaat­sen

    DOMBURG - Zeker tien procent van de bedrijven aan de Walcherse kust die actief zijn in de horeca en detailhandel is voor het einde van dit jaar failliet. Dat is de verwachting van Frans Provoost van accountantskantoor WEA Zuidwest en Hans Rijkse van Rijkse accountants & adviseurs. Rijkse denkt zelfs aan tien tot vijftien procent. Ze wijzen er wel op dat bij een tweede corona-uitbraak die inschatting waardeloos is. ,,Want dan wordt het echt een bloedbad.”