Volledig scherm
PREMIUM
Het dorp Zeeland is onderdeel van de gemeente Landerd. © Brabants Dagblad

Verbaasde toeristen in Zeeland (NB): ‘Waar is het strand?’

ZEELAND - Favoriet Redouan Nouini liet zaterdag verstek gaan bij de Kustmarathon Zeeland. De atleet uit Marokko dacht, naar verluidt, dat de wedstrijd in de Brabantse plaats Zeeland was. Daar zijn ze niet verbaasd. ,,Het is het bekende verhaal", zegt Jose de Wit van Minicamping Molenzicht. ,,Die verwarring komt heel vaak voor.”

 1. ‘Alcoholvrij bier? Dat is als een bh aan de waslijn, het beste is eruit’
  PREMIUM
  Achter de schermen

  ‘Alcohol­vrij bier? Dat is als een bh aan de waslijn, het beste is eruit’

  GOES - De koperen ketels in restaurant Slot Oostende puur voor de show? Dacht het niet. Het is de plek waar bierbrouwer Jens van Stee (29) dagelijks duizenden liters bier maakt. Via een leidingsysteem worden de flesjes even verderop in de Wijngaardstraat gebotteld. En dat alles in een ruimte zo groot als een woonkamer. ,,Veel mensen denken dat de brouwerij op De Poel zit, maar dat is de distributie.”
 2. Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de PZC-wisselbokaal over van Hafid Draoui?

  Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de P­ZC-wisselbo­kaal over van Hafid Draoui?

  HULST - Hafid Draoui (50) uit Hulst krijgt altijd even vleugels als hij terugdenkt aan het moment dat hij de PZC-wisselbokaal omhoog hield. ,,Het was een heerlijk gevoel.” De leraar Frans van het Reynaertcollege in Hulst werd vorig jaar uitgeroepen tot beste leraar van Zeeland. Nu geeft hij het stokje over: alle Zeeuwse middelbare scholieren kunnen vanaf vandaag weer zijn of haar favoriete docent nomineren.