Boulevard in Vlissingen
Volledig scherm
PREMIUM
Boulevard in Vlissingen © Dirk Jan Gjeltema

Veiligheidsregio ziet geen reden om stranden te sluiten, maar houdt vinger aan de pols

MIDDELBURG - De stranden en parkeerterreinen aan de Zeeuwse kust blijven dit weekeind vooralsnog open. Er is volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) geen aanleiding om op voorhand extra maatregelen te nemen. Mocht het toch te druk worden langs de kust of elders, dan liggen de scenario's klaar om in te grijpen.

Volgens Jan Lonink, voorzitter van de VRZ, lijkt het er op dat de boodschap om thuis te blijven goed begrepen is. In Duitsland en België zijn mensen door minister-president Rutte opgeroepen niet naar Nederland te komen. De veiligheidsregio verwacht ook niet dat Nederlanders massaal naar Zeeland zullen komen. ,,Het beeld is ongelooflijk rustig”, constateerde Lonink vrijdagmiddag.

  1. Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenlandverhaal pakken we later op’
    PREMIUM

    Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenland­ver­haal pakken we later op’

    Emma Heesters heeft een omgekeerde start van haar carrière. Eerst brak de 24-jarige zangeres uit ’s-Gravenpolder door op YouTube waar ze covers zingt met miljoenen volgers en een fanschare over de hele wereld tot gevolg. Ze heeft een platendeal in Amerika in haar zak. Vandaag lanceert ze daarentegen pas haar eerste solosingle – ook nog eens in het Nederlands – ‘Waar ga je heen’. ,,Eerst maar eens met mijn eigen muziek in Nederland voet aan de grond krijgen.”