Volledig scherm
Gedeputeerde Anita Pijpelink (m) en kinderdirecteur groene schoolpleinen Jedithja Steenbeek (r) overhandigen een spandoek aan de Regenboog in Middelburg © Ernst Jan Rozendaal

Veertien Zeeuwse scholen vergroenen hun schoolplein

MIDDELBURG -Veertien Zeeuwse scholen beginnen nog dit jaar met het vergroenen van hun schoolplein. Ze krijgen daarvoor subsidie van de provincie. Gedeputeerde Anita Pijpelink (PvdA, natuur) verraste maandag basisschool De Regenboog in Middelburg met een subsidie van 10.000 euro.

Behalve De Regenboog krijgen ook De Palmenhof in Sint Laurens, CBS 't Klinket in Koudekerke, 't Getij in Kloosterzande, de Kamperschouw in Kamperland, Mgr Heyligers in Kwadendamme, CBS de Wegwijzer in Heinkenszand, Kindercentrum t Paalhoofd in Zoutelande, de Statie in Sas van Gent, de Stamperiusschool in Wilhelminadorp, de Zevensprong in Krabbendijke, 't Noorderlicht in Goes, Kindcentrum Stelle-Zeemeeuw in Terneuzen en OBS de Reigersberg in Rilland geld om hun schoolplein te vergroenen. 

De provincie trok vorig jaar een ton uit voor de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen. Met hulp van de kinderdirecteuren groene schoolpleinen van IVN Natuureducatie is dat geld verdeeld over de veertien scholen. Er waren in totaal 27 scholen die een aanvraag hadden ingediend. Scholen moeten de subsidie die ze krijgen op zijn minst verdubbelen. De Regenboog had daarvoor allerlei sponsoracties georganiseerd.

Senior projectleider Vincent van der Veen van IVN Natuureducatie schat dat de komende jaren 4 miljoen euro nodig is om alle Zeeuwse schoolpleinen te vergroenen. Behalve door de provincie en de scholen zou dat moeten worden opgebracht door gemeenten en maatschappelijke organisaties. 

Als de veertien scholen hun pleinen hebben aangepakt, neemt de oppervlakte aan tegels op de Zeeuwse schoolpleinen met ongeveer 3400 vierkante meter af. De meeste scholen creëren ook een buitenlokaal, zodat leerlingen vaker buitenlessen krijgen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement