Volledig scherm
Domburg - slaaphuisjes op het strand worden weggehaald © Lex De Meester

Veere: Nee tegen nieuwe slaaphuisjes bij Dishoek

DOMBURG – De Veerse politiek wil niet dat een aantal particulieren toestemming krijgt om op het strand bij Dishoek nog vijftig slaaphuisjes neer te zetten. De fracties steunen het plan van het dagelijks bestuur van de gemeente om een bouwstop af te kondigen.

Uitzondering vormt de Baaiweg tussen Domburg en Westkapelle. Daar is volgens het college nog ruimte om één strandpaviljoen te plaatsen en een tiental slaaphuisjes. Maar het wil daar alleen aan meewerken als er een ondernemer komt met een heel bijzonder plan, bijvoorbeeld gezondheidstoerisme.

Alleen PvdA/GL sprak zich duidelijk uit voor een complete bouwstop. Ook voor het strand tussen Domburg en Westkapelle, aldus Peter Blom (PvdA/GL). Volgens hem is dat nu een mooi, rustig strand waar het nog echt donker is. Door daar bebouwing toe te staan komt dat juist in de verdrukking.

Vervangen

Aan het begin van de vergadering meldde raadsman Rini Moeliker dat enkele particulieren onlangs een plan indienden om op het strand bij Dishoek 96 dagcabines te vervangen door 50 slaaphuisjes. Volgens hem hebben zij daar recht op omdat het bestemmingsplan hen die mogelijkheid geeft. Hij wees erop dat op het moment dat zij dat plan indienden er nog niet bekend was dat het college voor een bouwstop kiest.

Marja Osté (VVD) stelde dat het bestemmingsplan niet alleszeggend is. Volgens haar is de Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) al een aantal jaren tegen uitbreiding van het aantal slaaphuisjes. Wethouder Bert van Halderen beaamde dat. Hij merkte ook op dat de gemeenteraad jaren geleden in grote meerderheid een motie aannam om geen nieuwe slaaphuisjes toe te staan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement