Volledig scherm
Onweersbui (archief). © Venema Media

Vandaag opnieuw onweer en zware windstoten in Zeeland: derde keer code geel in week tijd

VLISSINGEN - Het KNMI heeft voor vanmiddag code geel afgekondigd voor Zeeland. Het gaat flink onweren en er zijn zeer zware windstoten mogelijk. Ook in de rest van het land is voor vanmiddag code geel afgekondigd.

Volgens het KNMI trekken de onweersbuien vanaf de tweede helft van de middag vanuit Zeeland naar het noordoosten van het land. Lokaal kan in korte tijd veel neerslag en hagel vallen. De buien gaan gepaard met (zware) windstoten rond de 70 km/uur. 

Het weerinstituut waarschuwt dat verkeer en buitenactiviteiten hinder kunnen ondervinden: ,,Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen.”

Vanwege het lange pinksterweekeind trekken vandaag naar verwachting veel mensen eropuit waardoor het extra druk zal zijn op de wegen. Code geel geldt van 15.00 tot 18.00 uur.

Dinsdag en woensdag waarschuwde het KNMI ook al voor slecht weer. Dinsdagavond bleek het afgekondigde ‘zeer slecht weer’ in Zeeland mee te vallen. Wel trok bij de Vlissingse boulevard een ‘funnel’ over en werd in Oostburg een supercell gezien.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement