Van vervallen paardenstal naar modern kantoor. Is Stal 13 in Terneuzen het mooiste gebouw van Zeeland?

VIDEOTERNEUZEN - Het was een vervallen stal in Terneuzen. Nu is het een modern kantoor. Stal 13 dingt mee naar de titel ‘Mooiste gebouw van Zeeland’. 

Zet de deuren open en je rijdt zo met een tractor binnen. Of met paard en wagen. Niet echt natuurlijk, de werknemers van het accountantskantoor In Zaken zouden vreemd opkijken. Maar het kan wel. We staan in een oude stal die in twee jaar tijd is omgebouwd tot een modern kantoorpand dat momenteel ruimte biedt aan 25 werknemers.

Voor het basisidee moeten we terecht bij Barry Sutin. Hij is één van de drie eigenaren van het kantoor. Toen ze op de vorige locatie – in een bedrijfsverzamelgebouw – uit hun jas groeiden, ging hij op zoek naar een karakteristiek pand in Terneuzen. Het had een oude school kunnen zijn. Of het oude treinstation. Barry: ,,Ik heb een voorliefde voor oude panden, voor gebouwen die een geschiedenis met zich meedragen.” 

Voorzijde van het kantoor Stal 13 in Terneuzen. De in 1931 gebouwde stal werd de afgelopen twee jaar tot kantoor omgebouwd. De mendeuren naast de glazen entree zijn in originele staat gerestaureerd. Ook het ronde raam bovenin de gevel, het ‘uuleraampje’, is in oude staat hersteld.
Volledig scherm
Voorzijde van het kantoor Stal 13 in Terneuzen. De in 1931 gebouwde stal werd de afgelopen twee jaar tot kantoor omgebouwd. De mendeuren naast de glazen entree zijn in originele staat gerestaureerd. Ook het ronde raam bovenin de gevel, het ‘uuleraampje’, is in oude staat hersteld. © Camile Schelstraete
  1. Het is een kwestie van tijd of we staan in de Zeeuwse polders oog in oog met een wolf
    PREMIUM
    COLUMN MAIKEL HARTE

    Het is een kwestie van tijd of we staan in de Zeeuwse polders oog in oog met een wolf

    Heerlijk, er komt steeds meer ander nieuws dan corona op de voorprogramma’s en in de journaals. Deze week was de wolf groot nieuws, want de wolf rukt op en dat zorgt voor paniek. De wolf werd een jaar of vijf geleden voor het eerst weer in het noorden gezien, maar via de Veluwe is hij afgezakt naar het zuiden en inmiddels heeft hij zich in Brabant tegoed gedaan aan de schapen van een hobbyboer. Het beest was de Maas overgezwommen. Hij had zich verder vergrepen aan een veulentje en hij was ‘s ochtends om half zes gesignaleerd in het centrum van Heusden. Het is een kwestie van tijd of we staan in de Zeeuwse polders oog in oog met een wolf: Is het niet vanuit Brabant dan is het wel via België.