Chantal Braam verkoop in haar winkel duurzaam geproduceerde Fair Trade kleding. En sommige producten, zoals de kinderkleding, komen gewoon uit Zeeland.
Volledig scherm
PREMIUM
Chantal Braam verkoop in haar winkel duurzaam geproduceerde Fair Trade kleding. En sommige producten, zoals de kinderkleding, komen gewoon uit Zeeland. © Marcelle Davidse

Uniek in Zeeland: eerste stenen winkel met uitsluitend duurzame en eerlijke mode

GOES - The Blind Spot is vrijwel zeker de eerste Zeeuwse winkel met honderd procent Fair Tradekleding die tegelijkertijd ook duurzaam is geproduceerd. Eigenaar Chantal Braam heeft namelijk het beste voor met mens en milieu. Na twee jaar onlineverkoop opent ze vrijdag haar stenen winkel in Goes. Het leuke is dat een deel van de collectie in Zeeland wordt gemaakt.

 1. Mijn overgrootvader draait zich in zijn graf om vanwege de gerechten van zijn achterachterkleinkind
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  Mijn overgroot­va­der draait zich in zijn graf om vanwege de gerechten van zijn achterach­ter­klein­kind

  ,,Vijf procent van de Nederlanders eet geen vlees”, meldde zaterdag een artikel in een landelijk ochtendblad. In het artikel onderzocht men de mogelijkheid om in 2030 iedereen van het vlees af te krijgen. Een ingewikkeld verhaal over onder andere kweekvlees volgde. Van die vijf procent, dik 800.000 Nederlanders, zijn er ruim 50.000 die alleen plantaardig eten. Geen vis, geen ei, geen melk, geen boter, geen kaas. En eentje daarvan is mijn dochter. Een genetisch wonder, want haar vader was de grootste vleeseter die ik ken. Maar misschien hing dat wel samen. Hij heeft zijn liefde ervoor niet doorgegeven in elk geval.
 2. Heerlijk vakantievieren op een bouwplaats zonder faciliteiten bij de Veerse Kreek
  PREMIUM

  Heerlijk vakantie­vie­ren op een bouwplaats zonder facilitei­ten bij de Veerse Kreek

  WOLPHAARTSDIJK - ,,Is er straks al wel wat leven op het nieuwe park?” vroeg Arnon Boone toen hij een vakantiehuis boekte in maart. Roompot zou hem hebben gezegd dat eind juli de linkerhelft van Park Veerse Kreek klaar zou zijn. Nu zit Arnon (21) met acht vrienden in een groot huis op het park en lacht: ,,De linkerhelft van het park af? Alleen dit hoekje is net klaar, nog niet eens 20 van de 280 huizen.”