Uitslaande brand verwoest woning in Goes, onderzoek naar oorzaak

video I updateGOES - Een grote uitslaande brand heeft vrijdagnacht een woning aan de Rietweg in Goes grotendeels verwoest. Politie en brandweer onderzoeken de oorzaak en bekijken onder meer of er sprake is van brandstichting.

De brand werd rond half drie gemeld en is waarschijnlijk ontstaan in de schuur/carport bij het naastgelegen huis aan de Buys Ballotstraat. Vervolgens is het vuur overgeslagen.

Al snel sloegen de vlammen uit het dak. De bewoners konden zich op tijd in veiligheid stellen. De kat van de bewoners had minder geluk. Het huisdier is bij de brand omgekomen. De brandweer rukte uit met groot materieel en bestreed de brand onder meer via een ladderwagen.

Het vuur zorgde voor veel rookontwikkeling. De rook trok in noordoostelijke richting, over een deel van de wijk Riethoek en in de richting van Kloetinge. Bewoners van dit gebied kregen het advies om binnen te blijven en ramen, deuren en ventilatieroosters te sluiten. Rond half vier werd daarvoor een NL-Alert verspreid.

Volledig scherm
© HV Zeeland

Tegen vier uur was de brand onder controle. Toen was ook zichtbaar dat de schade aan de woning groot is. In het dak zijn grote gaten geslagen.

De brandweer verrichtte metingen om te bepalen of er sprake was van schadelijke stoffen in de lucht. Dat bleek niet het geval te zijn, zodat om half vijf de waarschuwing voor de rook kon worden ingetrokken.

Volledig scherm
Tegen vier uur was de brand onder controle. © Rolf Bosboom
Volledig scherm
Bij daglicht is goed te zien hoe groot de schade aan de woning is. © Michiel Bouwman

Hoe de brand in de schuur heeft kunnen ontstaan, is nog onduidelijk. ,,Dat moet nog worden onderzocht", zegt een woordvoerster van de politie.

Vrijwel tegelijkertijd met de brand was er ook een brandje in een kliko in de nabijgelegen W.F. Hermanslaan. ,,Dat zou iets met elkaar te maken kunnen hebben, maar dat weten we nog niet", aldus de politie. ,,Eerst moet de brand in de schuur worden onderzocht of te kijken of daar wel of niet sprake is van brandstichting."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement