Volledig scherm
© Melita Lanting

Uitgeschakelde windmolen Ritthem is spontaan gaan draaien; rem werkt niet (video)

RITTHEM - Aan de Denemarkenweg in Ritthem (Vlissingen-Oost) is een windmolen op hol geslagen.

De molen kan niet handmatig worden stilgezet en vormt een gevaar voor de omgeving. De 30 meter hoge turbine staat bij het bedrijf Kloosterboer. Vanwege het risico is Labojuice (onderdeel van Kloosterboer) tijdelijk ontruimd geweest. Zowel de Denemarkenweg als de naastgelegen spoorlijn blijven afgesloten zolang de windmolen niet tot stilstand is gekomen.

Het is onduidelijk hoe lang de onveilige situatie blijft bestaan. De turbine lekt olie, staat af en toe gevaarlijk heen en weer te zwaaien en maakt veel lawaai. Volgens de politie Zeeland wordt rekening gehouden met vier scenario's: de molen komt vanzelf tot stilstand, de molen vliegt in brand, er vallen een of meer wieken af of de hele molen breekt af.

Voor het verkeer is inmiddels een omleiding ingesteld zodat vracht voor de bedrijven in de omgeving aan- en afgevoerd kan worden.

Volledig scherm
© stock.xchng
  1. Debora (24) werkt in vluchtelingenkamp op Lesbos: ,,Hoe zeg je liefdevol ‘nee’ als alles in je schreeuwt dat je deze mensen moet helpen?”
    PREMIUM

    Debora (24) werkt in vluchtelin­gen­kamp op Lesbos: ,,Hoe zeg je liefdevol ‘nee’ als alles in je schreeuwt dat je deze mensen moet helpen?”

    BRUINISSE - Een moeder met een pasgeboren baby en een kindje van amper één jaar smeekt om een droog, warm plekje in het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos. Maar alles wat Debora Molenaar haar op dat moment kan bieden, is een modderig tentje aan de rand. Het is de dagelijkse praktijk voor de 24-jarige hulpverlener uit Bruinisse. Voor de feestdagen is ze even terug op het thuishonk. Om emotioneel bij te tanken.