Beregeningsinstallatie op proefboerderij Rusthoeve. Het water komt uit een bassin waarin hemelwater van bedrijfsdaken en het erf wordt opgevangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Beregeningsinstallatie op proefboerderij Rusthoeve. Het water komt uit een bassin waarin hemelwater van bedrijfsdaken en het erf wordt opgevangen. © Delphy

Uien ondergronds beregenen? Proefboerderij Rusthoeve gaat het testen

COLIJNSPLAAT - Zeeuwse boeren komen in droge perioden zoet water te kort. Proefboerderij Rusthoeve in Colijnsplaat test slimme methoden om te voorkomen dat gewassen in kurkdroge weken staan te verpieteren. In maart begint de proefboerderij aan een bijzonder experiment: ondergrondse beregening. 

Ondergrondse beregening? Het klinkt als abracadabra, maar het is geen hocus pocus, weet bedrijfsleider Eelco Boot van De Rusthoeve. 

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.