Volledig scherm
© HV Zeeland

Twee mannen in gestolen busje met drugsafval aangehouden in Tholen

UpdateTHOLEN - Dankzij een oplettende melder heeft de politie afgelopen nacht twee mannen kunnen aanhouden die in een gestolen bestelbus reden met daarin vermoedelijk restanten van drugsafval. 

Op de Nieuwe Postweg in Tholen konden de politiemensen de bestelauto aan de kant van de weg zetten. Ze roken bij de bus een chemische lucht en zagen dat er vloeistof uit de achterzijde van de bus lekte, waarop de brandweer ter plaatse kwam. Na onderzoek en metingen werd de laadruimte van de bestelbus geopend. Op de laadvloer troffen ze resten van een vloeistof aan, mogelijk afkomstig van een eerdere drugsdumping. De bus bleek bovendien begin dit jaar in Arnhem gestolen te zijn en te zijn voorzien van valse kentekenplaten. De twee inzittenden van de bus zijn aangehouden. Het gaat twee inwoners van Poortvliet van 32 en 20 jaar oud. Ze zijn voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet en worden vandaag verhoord.

De agenten die betrokken waren bij de melding, gaven later in de nacht aan dat ze zich niet lekker voelden. Mogelijk zijn hun klachten veroorzaakt door de chemische lucht die in hun kleding/schoenen is gaan zitten. De politiemensen zijn op het politiebureau nagekeken door ambulancepersoneel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement