Volledig scherm
De Middelburgse rechtbank. © Lex De Meester

Twee jaar naar inrichting voor stelen chips en frisdrank

MIDDELBURG - De 47-jarige M.K. uit Terneuzen is vandaag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een verblijf van twee jaar in een instelling voor veelplegers, ofwel de zogeheten ISD-maatregel. De geboren Hagenaar werd schuldig bevonden aan de diefstal van een flesje frisdrank en zakje chips.

De rechtbank volgt daarmee het advies van Emergis Verslavingszorg en de eis van de officier van justitie. Gedurende die periode kan K. dan aan zichzelf werken.

K. ging eind mei met enkele vrienden bij CineCity in Terneuzen een bioscoopje pikken en besloot in het winkeltje enkele versnaperingen te stelen. Op camerabeelden was te zien dat hij een zakje chips en frisdrank onder zijn kleding verstopte. Hij had wel willen betalen, zo betoogde hij tijdens de behandeling van zijn zaak, maar er was op dat moment een opstootje in de bioscoop en hij wilde even zien of zijn vrienden erbij waren betrokken. Daarna was het de bedoeling dat hij gewoon ging afrekenen. Maar daar kwam het dus niet van. K. liep nog in zijn proeftijd en is al ettelijke keren eerder veroordeeld.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement