Twee gewonden bij ongeluk in Westerscheldetunnel - honderden auto's uren in kilometerslange files

VIDEO | UPDATE 20.15 uurTERNEUZEN - Twee personen zijn donderdagmiddag gewond geraakt bij een botsing in de westbuis van de Westerscheldetunnel (richting Terneuzen). Een automobilist reed achterop een bestelbus met aanhangwagen. Beide tunnelbuizen werden afgesloten, met kilometerslange files tot gevolg.

Het ongeluk gebeurde rond 17.15 uur. Meerdere ambulances en politievoertuigen rukten uit. Om de hulpdiensten alle ruimte te geven, werden beide tunnelbuizen afgesloten. Vanwege de avondspits namen de files aan beide kanten van de tunnel snel toe. 

Honderden auto’s stonden stil, zowel in als buiten de tunnel. Het verkeer werd aan het tolplein tegengehouden door de tunnelorganisatie. “Dat doen we zodat het verkeer eventueel ook nog kan omrijden via Antwerpen”, zegt directeur Harald Schoenmakers van de tunnelorganisatie. Op Zuid-Beveland stond het verkeer vast tot op het nieuwe knooppunt Drie Klauwen. 

Om 18.00 uur werd de oostbuis richting Borssele opengesteld. Een uur later volgde de westbuis. Het stilstaande verkeer op Zuid-Beveland hoefde - voor een soepele doorstroming - geen tol te betalen bij de tolpoortjes. “Je wilt vooral niet dat iedereen op het tolplein weer stil gaat staan”, legde Schoenmakers uit. 

Een bergingsbedrijf heeft de betrokken voertuigen weggetakeld. De tunnelorganisatie meldde om 19.30 uur dat de files waren opgelost.

Volledig scherm
Vekeerschaos op het tolplein. © HV Zeeland
Volledig scherm
File voor de westbuis. © HV Zeeland
Volledig scherm
File bij Terneuzen. © Marjolein Bogaert Saman