Volledig scherm
© Thinkstock

Twee automobilisten betrapt op rijden onder invloed alcohol of drugs

SAS VAN GENT / MIDDELBURG - Bij verkeerscontroles van de politie in Sas van Gent en Middelburg zijn twee automobilisten betrapt op rijden onder invloed van alcohol of drugs. Beiden kregen ze een rijontzegging.

Sas van Gent

De controle in Sas van Gent vond rond 19.45 uur op het Suikerplein plaats. De 34-jarige automobilist moest een speekseltest en een blaastest ondergaan. De speekseltest wees uit dat de man onder invloed reed van THC. De man is meegenomen naar het politiebureau, waar een GGD-arts bloed heeft geprikt. Het NFI zal de bloedstaal onderzoeken. Als de uitslag daarvan bekend is, zal verder naar de situatie worden gekeken. Voor nu kreeg de man een rijverbod van 24 uur.

Middelburg

De controle in Middelburg was op Achter de Houttuinen. Op het moment dat ze de bestuurder in kwestie rond 21.30 uur aanspraken, kwam er een sterke alcohollucht uit de auto. De 31-jarige bestuurder uit Middelburg moest daarop uitstappen en blazen. Uit de tests op straat en op het politiebureau bleek dat hij bijna drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. 

De man mocht vanzelfsprekend niet verder rijden. De politie vorderde zijn rijbewijs in.