Sander Sleijpen en Caroline Snoek trouwden in tijden van corona
Volledig scherm
Sander Sleijpen en Caroline Snoek trouwden in tijden van corona © familie Sleijpen

Trouwen in coronatijd: Zeeuwse bruidskus met mondkapje op

VLISSINGEN - Een bijzondere plechtigheid, zo kun je de bruiloft van Sander Sleijpen en Caroline Snoek wel noemen. Het Zeeuwse stel gaf elkaar deze week het jawoord onder aparte omstandigheden in Hilversum, waar het kersverse paar sinds kort woont. In groepjes van twee richting het stadhuis, stoelen die twee meter uit elkaar stonden en een bruidskus met een mondkapje op. 

En ook geen trouwfeest en huwelijksreis. ,,We hebben even getwijfeld of het door moest gaan, ook omdat onze oma's er niet bij konden zijn, maar we keken erg uit naar deze datum", vertelt Sander. ,,De mondkapjes symboliseren de bijzondere tijd waarin we zijn getrouwd.”

Dat het huwelijk er aan zat te komen, was voor de familie geen verrassing. Sander, geboren in Oost-Souburg, en Caroline, grootgebracht in Vlissingen, kennen elkaar al sinds de middelbare school toen ze veertien jaar oud waren. Op hun achttiende kwam het tot een relatie. Op hun dertigste wilden ze samen in het huwelijksbootje stappen, zo besloten ze vorig jaar. Dat gebeurde in de stad waar ze sinds kort wonen, in het bijzijn van de familie uit Zeeland, die ook voor de mondkapjes had gezorgd. ,,Het was een bijzondere dag. Er mochten maar negen mensen bij de ceremonie aanwezig zijn, onze ouders en de getuigen. Het huwelijksfeest houden we later. En ook de huwelijksreis, we willen naar Nieuw-Zeeland, kan nu helaas niet doorgaan. Gelukkig hadden we die nog niet geboekt.”

Sander Sleijpen en Caroline Snoek trouwden in tijden van corona
Volledig scherm
Sander Sleijpen en Caroline Snoek trouwden in tijden van corona © familie Sleijpen
  1. Inger zag na maanden gehandicapte Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’
    PREMIUM
    video

    Inger zag na maanden gehandicap­te Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’

    HEINKENSZAND - Dan lacht ze, dan weer huilt ze, dan wordt ze 's nachts wakker en schreeuwt om mama en papa. Rosan Ouwerkerk uit Heinkenszand is 27 jaar maar heeft het ontwikkelingsniveau van een peuter en kan niet praten. Leg dan maar eens uit waarom papa en mama al maanden niet meer op bezoek mogen komen vanwege een sluimerend virus dat rondwaart in de samenleving. ,,Ik moest de tas met ijsthee en chips voor haar aan het hek hangen, want ze mocht ons echt niet zien", vertelt moeder Inger.