Volledig scherm
PREMIUM
Station Goes © Theo Giele

Treinreis naar Randstad half uur korter; plan kost 70 miljoen euro

PollVLISSINGEN - ProRail en NS willen de Zeeuwen een snellere verbinding met de Randstad geven zonder de bestaande kleine stations op te doeken. Kosten: 70 miljoen euro. Het is een van de projecten die de spoorbeheerder en vervoerder tot 2040 willen uitvoeren.

Het idee is om de reistijd naar de Randstad met een half uur te verkorten. Dat kan volgens ProRail en NS door de intercity niet meer te laten stoppen op de kleine stations tussen Goes en Bergen op Zoom en door de snelheid te verhogen tot 160 km per uur. Deze intercity zou twee keer per uur moeten rijden van Vlissingen naar Amsterdam. 

Poll

Laat die snelle trein maar komen

  • Eens (89%)
  • Oneens (11%)
6913 stemmen
  1. Veel onrust bij Vogelopvang De Mikke. Hulp aan gewonde dieren staat op losse schroeven
    PREMIUM

    Veel onrust bij Vogelop­vang De Mikke. Hulp aan gewonde dieren staat op losse schroeven

    MIDDELBURG - Bij Vogel- en Zoogdieropvang De Mikke zijn ze geschrokken van de sluiting van het vogelhospitaal in Naarden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) legde deze week beslag op bijna alle medicijnen van het Naardense opvangcentrum voor zieke vogels wegens overtredingen van de diergeneesmiddelenwetgeving. Daardoor kunnen de dieren niet meer worden geholpen, stelt het vogelhospitaal.