Regisseur Mirka Duijn kreeg de tranen in haar ogen toen een peloton tractoren naar haar - op een pallet op een heftruck geïnstalleerde - camera rolde. Hier rukt de linkervleugel van het regiment tractoren op naar het te veroveren filmpubliek. foto Peter Nicolai
Volledig scherm
Regisseur Mirka Duijn kreeg de tranen in haar ogen toen een peloton tractoren naar haar - op een pallet op een heftruck geïnstalleerde - camera rolde. Hier rukt de linkervleugel van het regiment tractoren op naar het te veroveren filmpubliek. foto Peter Nicolai

Tractoren zijn filmsterren in documentaire over West-Zeeuws-Vlaanderen

SCHOONDIJKE - Tientallen tractoren, die met zijn allen over een hollebollig weiland aan komen daveren. ,,Episch", zegt Mirka Duijn ontroerd, alsof ze de trekkers als helden van een verhalend gedicht ziet.Maar filmmaker Duijn is niet zo van het poëtische.

  1. Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns
    PREMIUM

    Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns

    Jaap kookte een Schotse (avond)maaltijd voor mensen die, op initiatief van de Stichting Veere-Schotland, wel in zijn voor een Burns Supper. Rond de geboortedag van Robert Burns (25 januari) worden diners gehouden om leven en werk van de Schotse dichter des vaderlands te gedenken. En wat kan je dan beter op het menu zetten dan haggis, dat mede tot hét Schotse gerecht uitgroeide door Burns’ lofdicht ‘To a haggis’. Orgaanvlees laat veel kaaskoppen gruwelen, maar de meeste deelnemers aan het Burns Supper in het tot eethuis gepromoveerde kerkgebouw De Korenmaat smulden van de kruidige spijs.