Volledig scherm
© ruben oreel

Topman Adri de Buck van de HZ in Vlissingen vertrekt

VLISSINGEN – Adri de Buck (62) stopt op 1 januari 2019 als voorzitter van het College van Bestuur van de HZ in Vlissingen. Dat maakte hij dinsdag bekend aan het personeel van de Zeeuwse hogeschool.

De Buck neemt op eigen verzoek afscheid als bestuurder. De organisatie van de hogeschool wordt vanaf volgend studiejaar vernieuwd: het college van bestuur bestaat straks nog maar uit één persoon en het aantal directeuren van opleidingsclusters wordt teruggebracht. De Buck maakte de afgelopen maanden, op verzoek van de Raad van Toezicht, een toekomstplan voor de nieuwe organisatie. ,,Onze kerntaken zijn onderwijs en onderzoek. Alles wat we verder doen, staat ten dienste van die twee taken ”, licht De Buck het plan toe. ,,Ik vind dit een mooi moment om terug te treden.

Verjonging

Daardoor kan een nieuwe top van de organisatie, met verjonging, invulling geven aan de toekomstige organisatiestructuur en aan het instellingsplan voor de komende vier jaar.”

De Buck is sinds 1996 in dienst bij de HZ. Hij zit sinds 2002 in het college van bestuur. Tien jaar geleden werd hij voorzitter. ,,Ik zit al relatief lang op deze positie: de meeste bestuurders maken twee termijnen van vier jaar vol. Een ander belangrijk argument om te stoppen is dat de HZ er nu goed voor staat. Ons onderwijs en onderzoek behoort tot de top van Nederland. Bovendien heeft de hogeschool een hele solide financiële positie. Dat is weleens anders geweest.”

Adviseur

Na 1 januari blijft De Buck nog actief als adviseur bij de HZ. Hij gaat zich in die rol onder meer bezig houden met de realisatie van het Joint Research Center aan het Groene Woud in Middelburg. In dit laboratorium, dat in 2020 open gaat, werkt de HZ samen met de University College Roosevelt en mbo-school Scalda.

De Buck zit in het college van bestuur met John Dane. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend. De Raad van Toezicht is begonnen met voorbereidingen voor een wervingsprocedure.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
  PREMIUM
  poll / video

  Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

  VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.
 2. Leefbaar Reimerswaal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendijke onmiddellijk ontslaan’
  PREMIUM

  Leefbaar Reimers­waal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendij­ke onmiddel­lijk ontslaan’

  KRABBENDIJKE - Raadslid Marien Weststrate vindt dat de gemeente Reimerswaal dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke moet sluiten en de beheerder moet ontslaan. In het dorpshuis trof de politie eerder deze week een hennepplantage aan. Weststrate wil dat De Meiboom voor minimaal drie maanden dicht gaat. ,,En de beheerder moet met onmiddellijke ingang worden ontslagen", zegt de fractievoorzitter van Leefbaar Reimerswaal.