Topdrukte bij pakketbezorgers in Zeeland: ‘Vandaag weer 140 keer op een belletje drukken’

VIDEOGOES - Bam! Peter Roelofs, pakketbezorger van PostNL, schuift de deur van het busje dicht. Vandaag moet hij 140 keer op een belletje drukken. Alleen al in Zeeland bezorgt PostNL in deze periode dagelijks zesduizend pakjes meer dan normaal. 

De berg pakketpost groeit elk jaar, mét de populariteit van de webwinkels. Vorig jaar verwerkte PostNL in november en december 50 miljoen pakketten. Dit jaar zullen het er zeker meer zijn. En dan komen Black Friday en Cyber Monday dit jaar ook nog eens vlak voor Sinterklaas. Om de pieken in de bezorging op te vangen, heeft PostNL extra vrachtwagens ingezet (1100 versus 800 normaal), helpen mensen van het hoofdkantoor mee in sorteercentra en worden elke dag zo’n duizend extra bezorgritten gereden. 

  1. Wethouder Vlissingen over afblazen marinierskazerne: ‘Als dit waar is, is een hele provincie geschoffeerd’

    Wethouder Vlissingen over afblazen mariniers­ka­zer­ne: ‘Als dit waar is, is een hele provincie geschof­feerd’

    VLISSINGEN - ,,Als dit waar is, is een hele provincie geschoffeerd.” Sinds afgelopen vrijdag probeert de Vlissingse wethouder Albert Vader tevergeefs om bij Defensie een reactie los te krijgen op berichten dat het kabinet op het punt stond de verplaatsing van de mariniers af te blazen. Ook gedeputeerde Jo-Annes de Bat is niet blij zo laat hij op Facebook weten. ,,Dit kan niet waar zijn. Het zijn weliswaar geen bevestigde berichten, maar we zijn alleen al boos omdat we geen reactie krijgen. Wordt absoluut vervolgd!”