'Tofste voetbalpleintje van Nederland ligt in Vlissingen'

videoVLISSINGEN - De sfeer is goed, er is altijd plezier en iedereen is welkom. Spelers en buurtbewoners zijn dolenthousiast over het voetbalpleintje aan de Nieuw Bonedijkelaan in Vlissingen. Als het aan hen ligt, wordt het gekozen tot 'tofste pleintje van Nederland'.

Voor de gelijknamige achtdelige voetbalserie op Youtube, gesponsord door de Nederlandse voetbalbond, kwam presentator Soufiane Touzani onlangs naar Vlissingen. Hij testte het pleintje, dat ligt ingeklemd tussen de Arbeidstraat en Sottegemstraat, op verschillende onderdelen en liet een voetbalploeg spelen tegen Vlissingse voetballertjes. Het leverde een video op met interviews, voetbalflitsen en vele trucs.  

Balvirtuoos Touzani promoot het straatvoetbal uit naam van de KNVB. Naast het tofste pleintje gaat hij ook op zoek naar bijzondere voetbalverhalen en talent. 

Volledig scherm
Pleintjesvoetbal in Vlissingen. © Screenshot video
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kloosterboer bouwt volautomatische containerterminal voor bananen Chiquita
    PREMIUM
    video

    Klooster­boer bouwt volautoma­ti­sche container­ter­mi­nal voor bananen Chiquita

    NIEUWDORP - Logistiek bedrijf Kloosterboer investeert tientallen miljoenen euro’s in een volautomatische terminal die koelcontainers met Chiquita-bananen kan afhandelen. De terminal, die begin volgend jaar operationeel moet zijn, kan per jaar 100.000 containers verwerken. Ook kan deze investering de opmaat zijn voor een grotere containerterminal die dan wel verlenging van de kade aan de Bijleveldhaven vergt. Havenbedrijf North Sea Port doet daar onderzoek naar.