Volledig scherm
De Maria Magdalenakerk in Goes. © Google Streetview

Toekomst RK-kerken binnen twee jaar bekend

VLISSINGEN - De toekomst van de Rooms-Katholieke kerkgebouwen boven de Westerschelde is over twee jaar duidelijk.  Niet alles zal bij het oude blijven, blijkt uit het parochieplan ‘De bakens verzetten’. 

Al enige tijd wordt gesproken over de toekomst van de H. Mariaparochie (Walcheren) en de H. Pater Damiaanparochie (de Bevelanden en Schouwen-Duiveland). In het nieuwe parochieplan is ook aandacht voor de toekomst van de kerken en bijbehorende gebouwen. In de H. Pater Damiaanparochie zijn acht kerken in gebruik. Ze staan in Goes, Heinkenszand, Hansweert, 's-Heerenhoek, Kwadendamme, Lewedorp, Ovezande en Zierikzee. Het Bisdom Breda is akkoord met het aanwijzen van de Maria Magdalenakerk als parochiekerk. De functies van de andere kerken wordt binnen twee jaar duidelijk. Of uiteindelijk kerkgebouwen worden afgestoten is nog niet bekend. 

De toeristenkerk in Haamstede valt buiten dit plan. Dat geldt ook voor de Walcherse  toeristenkerken in Vrouwenpolder, Dishoek, Domburg en Zoutelande. Het parochiebestuur van de H Mariaparochie moet  binnen twee jaar een definitieve knoop doorhakken over de toekomst van de kerken in Vlissingen en Middelburg. Het hele parochieplan is te lezen oprkwalcheren.nl.

  1. Rowena ontmoette Bengaalse familie na 43 jaar; ‘Ze hadden me het liefst in een kooitje willen stoppen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Rowena ontmoette Bengaalse familie na 43 jaar; ‘Ze hadden me het liefst in een kooitje willen stoppen’

    VLISSINGEN - In haar hoofd is Rowena van der Wekken (43) nog steeds in haar geboorteland Bangladesh. Het geluid van het drukke verkeer, de gebedsoproepen van moskeeën en de vechtende straathonden en -katten klinken nog na. De Vlissingse keerde zaterdag terug van een ontmoeting met haar familie nadat ze als baby van haar moeder werd afgepakt en via adoptie terechtkwam bij een Zeeuws echtpaar.