Tobias en Susanne.
Volledig scherm
PREMIUM
Tobias en Susanne. © Tobias Strating

Tobias woont nu in Groningen, maar: ‘De noordelijke waddenkust is niet te vergelijken met de Zeeuwse duinen en stranden’

Eens een ZeeuwDe wieg van Tobias Strating (37) stond in de Middelburgse wijk Dauwendaele. Hij groeide op in de Zeeuwse hoofdstad, speelde als kind in het Nollebos en op het strand en werkte jarenlang in de Zeeuwse horeca. Als twintiger vertrok hij naar het noorden van het land, maar die band met Zeeland? Die blijft. Op dit moment werkt hij samen met een Zeeuws bedrijf aan een innovatief project en volgend jaar stapt hij op het Zeeuwse strand in het huwelijksbootje. 

 1. Van kaboem, plok en tsjakkeboem, tsjakkeboem
  PREMIUM
  column willem van dam

  Van kaboem, plok en tsjakke­boem, tsjakke­boem

  Kaboem, plok, kaboem, plok. Nee, erg ritmisch klinkt het niet, maar: hallelujah, ik ben weer aan het drummen. ‘Nou, nou, Van Dam, drummen, drummen, dat klinkt wel erg pretentieus’. Da’s waar, eerlijk gezegd doe ik slechts een poging daartoe. Lang geleden heb ik weliswaar enige tijd in een gammel gebouwtje ergens in de polder drumles gehad, maar toen al bleek ik niet bijster talentvol. Zodra mijn eerste klappen klonken, sloegen de koeien in het belendende weiland met geheven staarten op hol.
 2. Blijven bewegen en onder de mensen komen, houd je op de been, weet eeuweling Piet Uijl
  PREMIUM

  Blijven bewegen en onder de mensen komen, houd je op de been, weet eeuweling Piet Uijl

  Voormalig tandtechnicus Piet Uijl uit Middelburg viert woensdag 26 januari zijn honderdste verjaardag. Piet slaat zichzelf niet op de borst dat hij op de kop af een eeuw oud is. ,,Gewoon blijven bewegen en onder de mensen blijven komen.” Hij rijdt nog auto, doet boodschappen, kookt ’s middags een warme maaltijd en verzorgt zichzelf. Dochter Mattie (70), die in Vlissingen woont, neemt eens in de week het appartement onder handen, maar voor de rest dopt Piet zijn eigen boontjes.