De tien titels die in aanmerking komen voor de Zeeuwse Boekenprijs 2017.
Volledig scherm
De tien titels die in aanmerking komen voor de Zeeuwse Boekenprijs 2017.

Tien titels voor de Zeeuwse Boekenprijs 2017

VLISSINGEN - De tien boeken, die in aanmerking komen voor de Zeeuwse Boekenprijs 2017, zijn bekend. De jury heeft uit de 76 inzendingen de volgende titels geselecteerd (in alfabetische volgorde op titel):

Alle gedichten - Hans Verhagen

Bramen plukken - Wim Hofman

Dode varkens - Ben Vranken 

De drager - Jan Vantoortelboom

Dromer - Saskia Maaskant

Een getekend leven, Reimond Kimpe - Lo van Driel

In het Museum - Joost van Driel

-Selma - Carolijn Visser 

Turbulente tijden - Katie Heyning 

De weergekeerde bloem - Wessel te Gussinklo

De winnaar van de prijs wordt zaterdag 4 november bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in het gebouw van de ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Rond 14 oktober wordt eerst nog een nadere selectie bekendgemaakt: van de tien uitverkoren titels blijven er dan vijf over.

De organisatie van de Zeeuwse Boekenprijs is in handen van ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Commissaris van de Koning Han Polman is voorzitter van de jury. Daarin hebben verder zitting: directeur Perry Moree van de ZB, auteur Arjen Fortuin (winnaar 2016), directeur Kathrin Ginsberg van het Centrum Beeldende Kunst Zeeland en PZC-journalist Jan van Damme.

Volledig scherm

Naast de juryprijs wordt ook de PZC-Publieksprijs toegekend. Alle 76 inzendingen komen daarvoor in aanmerking. U kunt uw stem uitbrengen van woensdag 11 oktober tot en met vrijdag 3 november (12.00 uur) via pzc.nl/publieksprijs.

Voor meer info over de geselecteerde boeken, zie pzc.nl/zeelandgeboekt.

  1. Dit was mijn wereld zonder dat ik er erg in had
    PREMIUM
    Column Jan van Damme

    Dit was mijn wereld zonder dat ik er erg in had

    Het is anders deze dagen. Drastisch anders. Blij zijn met de lente lijkt taboe. Wandelend loeren we achterdochtig naar elkaar, je moet op anderhalve meter afstand blijven hoor. De voordeurbel. Als ik opendoe staat de postbode al tien meter verder op straat te zwaaien dat hij een pakketje heeft neergelegd. De boekwinkel is open, nog wel. Ook daar waan ik me een melaatse. Geen kip, bijna geen kip te zien. Het lijkt of er iemand met een gifspuit door de wereld is getrokken om elk spoortje levendigheid de kop in te drukken.