Volledig scherm
De tien titels die in aanmerking komen voor de Zeeuwse Boekenprijs 2017.

Tien titels voor de Zeeuwse Boekenprijs 2017

VLISSINGEN - De tien boeken, die in aanmerking komen voor de Zeeuwse Boekenprijs 2017, zijn bekend. De jury heeft uit de 76 inzendingen de volgende titels geselecteerd (in alfabetische volgorde op titel):

Alle gedichten - Hans Verhagen

Bramen plukken - Wim Hofman

Dode varkens - Ben Vranken 

De drager - Jan Vantoortelboom

Dromer - Saskia Maaskant

Een getekend leven, Reimond Kimpe - Lo van Driel

In het Museum - Joost van Driel

-Selma - Carolijn Visser 

Turbulente tijden - Katie Heyning 

De weergekeerde bloem - Wessel te Gussinklo

De winnaar van de prijs wordt zaterdag 4 november bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in het gebouw van de ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Rond 14 oktober wordt eerst nog een nadere selectie bekendgemaakt: van de tien uitverkoren titels blijven er dan vijf over.

De organisatie van de Zeeuwse Boekenprijs is in handen van ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Commissaris van de Koning Han Polman is voorzitter van de jury. Daarin hebben verder zitting: directeur Perry Moree van de ZB, auteur Arjen Fortuin (winnaar 2016), directeur Kathrin Ginsberg van het Centrum Beeldende Kunst Zeeland en PZC-journalist Jan van Damme.

Volledig scherm

Naast de juryprijs wordt ook de PZC-Publieksprijs toegekend. Alle 76 inzendingen komen daarvoor in aanmerking. U kunt uw stem uitbrengen van woensdag 11 oktober tot en met vrijdag 3 november (12.00 uur) via pzc.nl/publieksprijs.

Voor meer info over de geselecteerde boeken, zie pzc.nl/zeelandgeboekt.