Volledig scherm
Wilma Bres werd in 1989 vermoord in Delft. © politie

Terneuzense over brute moord op haar zusje: 'Tijd dat waarheid bovenkomt'

update/videoTERNEUZEN - Wie is verantwoordelijk voor de brute moord op de 32-jarige Wilma Bres in Delft? En wat was het motief? Marianne Sikkens-Bres uit Terneuzen vraagt zich al bijna dertig jaar af wie haar zusje op 15 juli 1989 op beestachtige wijze van het leven beroofde.

Wilma Bres werd vermoord na een optreden in het theater Delft. Ze vertolkte een rol in de musical Sweeney Todd. Bres werd pas de volgende ochtend op straat gevonden, badend in een grote plas bloed. Haar fiets lag vol bloedspetters in de bosjes. De medicijnstudente was met meerdere messteken om het leven gebracht. Grootschalig politieonderzoek leidde nooit tot een aanhouding.

Kalender

De 'musicalmoord' werd in 2017 opgenomen in de coldcase-kalender die justitie onder gedetineerden verspreidde en dat leidde tot een concrete tip. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde daarom dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de zaak. Daarin kwam haar zus Marianne ook aan het woord. Volgens een politiewoordvoerster bevatte de tip zulke concrete informatie, dat dit reden was het onderzoek te heropenen. De politie stelde in het programma overigens geen specifieke vragen: het bleef bij de oproep aan mensen die 'meer weten' om zich te melden. Er is 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. 

 ,,Ik woonde met mijn gezin in Duitsland'', vertelt de 66-jarige Marianne Sikkens-Bres. ,,Mijn ouders woonden net als Wilma in Delft. We zagen elkaar niet vaak, maar het contact was heel goed. Binnen het gezin hebben we nooit over de moord gesproken. Maar de vraag over 'hoe' en 'waarom' is altijd gebleven.''

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries besteedde in 2012 aandacht aan de moord op Wilma Bres. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Vlissingse strandbeheerder Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’
  PREMIUM

  Vlissingse strandbe­heer­der Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’

  VLISSINGEN - Na twee generaties waakt er vanaf dit voorjaar geen Dijkstra meer over de Vlissingse stranden. Per 1 april geeft de gemeente het beheer en de bewaking over aan de Stichting Strandexploitatie Veere. De functie van Albert Dijkstra, strandbeheerder voor Vlissingen, komt te vervallen. Ook de veertien strandwachten die tijdens het toeristenseizoen worden ingezet, moeten mogelijk op zoek naar een andere zomerbaan.
 2. VVD
  PREMIUM

  VVD

  Hopeloos naïef ben ik. Een paar weken geleden werd ik door een bekende gebeld of ik op wilde treden in het Scheldetheater op een avond met Klaas Dijkhoff. Hij doet op dit moment namelijk een toertje langs de twaalf provincies onder de naam ‘stand-up politics’: hij zelf treedt op, een lokale cabaretier treedt op en er is livemuziek. Ik kreeg daarbij geen enkele restrictie over de grappen, sterker nog: ze mochten juist over Klaas Dijkhoff gaan. Dat vond ik wel sportief en uitdagend en dus stemde ik in.