De Rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Middelburg.
Volledig scherm
De Rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Middelburg. © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

Terneuzense moeder in zedenzaak blijft vastzitten

MIDDELBURG De Terneuzense moeder die jarenlang seksueel misbruik van haar twee dochters zou hebben toegestaan en gefaciliteerd blijft vastzitten.  Een verzoek tot schorsing van de voorlopige hechtenis werd door de rechtbank afgewezen. 

 1. Moeder die dochters zou hebben laten misbruiken, moet voorlopig vrijkomen, meent advocate; rechtbank beslist morgen

  Moeder die dochters zou hebben laten misbruiken, moet voorlopig vrijkomen, meent advocate; rechtbank beslist morgen

  MIDDELBURG - De advocate van de Terneuzense T.D., medeverdachte in de geruchtmakende Zeeuws-Vlaamse zedenzaak wil dat haar hechtenis voorlopig wordt opgeheven vanwege haar slechte gezondheid. Verder onderzoek in het Pieter Baan Centrum vond ze niet nodig. Dat werd vandaag duidelijk tijdens een pro forma zitting in de Middelburgse rechtbank. Na bijna twee maanden vertraging ging de zaak weer verder met nieuwe rechters.
 2. Hoe ex-garagehouder Waterlandkerkje het leven van zijn stiefdochters verwoestte: 8 jaar cel plus tbs
  Play
  VIDEO

  Hoe ex-garagehou­der Waterland­kerk­je het leven van zijn stiefdoch­ters verwoestte: 8 jaar cel plus tbs

  MIDDELBURG - Minimaal twee verwoeste levens en meedogenloze feiten met huiveringwekkende details. De rechtbank in Middelburg benadrukte maandag nog maar eens de ernst van het jarenlange misbruik in de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak. De 47-jarige hoofdverdachte P.P. uit Aardenburg werd veroordeeld tot acht jaar cel en tbs, twee jaar meer dan dat het Openbaar Ministerie had geëist. ,,De feiten zijn echt heel ernstig. Het leven van jonge meisjes is verwoest”, oordeelde de rechtbank.