Telefoon moet altijd uit op school

CSW Bestevaër in Vlissingen is de eerste middelbare school in Zeeland die mobieltjes voor brugklassers in de ban doet.Op het Calvijn na, maar daar is de regel van principiële aard. In de aula van de CSW werd daarop een grote kast met spelletjes gezet, en een rek met tekenspullen. De piano die er al een poosje stond, werd maar eens afgestoft. En verrek: het werkt. ,,Ik weet zeker dat veel scholen ons voorbeeld zullen volgen. Je ziet het nu al op steeds meer plekken in het land.”

  1. Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns
    PREMIUM

    Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns

    Jaap kookte een Schotse (avond)maaltijd voor mensen die, op initiatief van de Stichting Veere-Schotland, wel in zijn voor een Burns Supper. Rond de geboortedag van Robert Burns (25 januari) worden diners gehouden om leven en werk van de Schotse dichter des vaderlands te gedenken. En wat kan je dan beter op het menu zetten dan haggis, dat mede tot hét Schotse gerecht uitgroeide door Burns’ lofdicht ‘To a haggis’. Orgaanvlees laat veel kaaskoppen gruwelen, maar de meeste deelnemers aan het Burns Supper in het tot eethuis gepromoveerde kerkgebouw De Korenmaat smulden van de kruidige spijs.