Lintje behorend bij benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Volledig scherm
Lintje behorend bij benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. © Kanselarij der Nederlandse Orden

Telefonische lintjesregen door coronacrisis

MIDDELBURG - Ook dit jaar zal het op 24 april lintjes regenen in Nederland. Alleen zal het nu anders zijn, ook hier weer vanwege de coronacrisis.

Voor één keer breekt Nederland met een traditie. In 2020 hoeft opa niet met een excuus naar een ingelaste vergadering van de fanfare gelokt te worden, waar hij door familie, vrienden en burgemeester wordt opgewacht. Omdat het kabinet maandag heeft besloten alle bijeenkomsten en evenementen af te gelasten tot 1 juni, kunnen er dus ook geen samenkomsten rond onderscheidingen worden gehouden.

Een landelijk moment

In plaats daarvan nemen de Nederlandse burgemeesters op 24 april telefonisch contact op om te zeggen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd. De Kanselarij der Nederlandse Orden laat weten dat gezocht zal worden naar één landelijk moment waarop het daadwerkelijk opspelden van de versierselen alsnog kan gebeuren, in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s van de gedecoreerden.

Wanneer dit zal zijn durft de Kanselarij nog niet te zegen. Dit is mede afhankelijk van het verloop van het Coronavirus.