De gemeenteraad van Vlissingen vorige maand bijeen om te praten over Intervence. Wethouder Albert Vader (rechts) geeft uitleg.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenteraad van Vlissingen vorige maand bijeen om te praten over Intervence. Wethouder Albert Vader (rechts) geeft uitleg. © René Hoonhorst

Tekenen bij het kruisje: gemeenteraden staan met de rug tegen de muur bij Intervence

analyseMIDDELBURG - Naast de Tweede Kamer, de inspecties, de Jeugdautoriteit, de Raad voor de Kinderbescherming en de rechterlijke macht bemoeien ook de 281 Zeeuwse raadsleden zich nadrukkelijk met de situatie bij jeugdzorgorganisatie Intervence. Het probleem is: zij hebben er nauwelijks iets over te zeggen.

 1. We hebben de loodgieter ‘s nachts stiekem begraven
  PREMIUM
  COLUMN MARLEEN BLOMMAERT

  We hebben de loodgieter ‘s nachts stiekem begraven

  Soms, heel soms, neemt mijn zwarte kat een spitsmuis mee naar binnen. Levend, maar enigszins gehavend. Eenmaal los uit de greep van de kat, vlucht het muisje onder de kast of achter het bed of ergens op een van de oneindig veel andere stoffige vierkante centimeters waar zowel de honden als de katten niet kunnen komen. Daar gaat het dan ongegeneerd lopen sterven. De geur is niet te harden en álles moet op zijn kop. En álles is veel hier. Als ik dan eindelijk het lijk gevonden heb, denk ik: ik moet echt kleiner gaan wonen. Maar niet té klein: er moet wel plaats zijn voor de twee herders, het clubje katten en ach, soms een spitsmuisje.
 1. Dokbrug open, versleten Koningsbrug weg
  Play

  Dokbrug open, versleten Konings­brug weg

 2. Kabinet ziet ruimte voor versoepelingen 28 april
  Play

  Kabinet ziet ruimte voor versoepe­lin­gen 28 april