Volledig scherm
PREMIUM
Advocaat Johan van Groningen aan de Steeweg, waar de Gereformeerde Gemeente haar nieuwe kerk wil bouwen. Volgens de raadsman van de bezwaarmakers, kan de kerk het best uitbreiden op de huidige locatie. © Joeri Wisse

Tegenstanders halen alles uit de kast om bouw van kerk in Yerseke tegen te houden

DEN HAAG - Van koplichten in de woonkamer tot rouwstoeten door de achtertuin en van wildparkeerders tot geluidsoverlast. Tegenstanders van de bouw van de nieuwe kerk van de Gereformeerde Gemeente in Yerseke haalden dinsdag alles uit de kast om het in juli vorig jaar aangenomen bouwplan bij de Raad van State onderuit te halen. De Raad van State bleek lang niet van alle argumenten onder de indruk.

Zo probeerden de advocaten van een groep bewoners van de Steeweg aan te tonen dat helemaal niet nodig is om een nieuwe ‘megakerk’ met 2000 zitplaatsen te bouwen. Uit onderzoek van adviesbureau Antea  zou blijken dat na jaren van groei, nu een ‘kentering is ingezet’ naar krimp. Ook werden vraagtekens gezet bij het aantal kerkgangers. Advocaat Johan van Groningen: ,,Van mijn cliënten heb ik gehoord dat er lege plekken zijn.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gruwelijke details bekend over de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak: ‘Ik doe er wel een pilletje in’
    PREMIUM

    Gruwelijke details bekend over de Zeeuws-Vlaam­se zedenzaak: ‘Ik doe er wel een pilletje in’

    MIDDELBURG - Een moeder uit Terneuzen die jarenlang haar dochters liet misbruiken door haar partner, naaktfoto’s van hen maakte en betrokken zou zijn bij mensenhandel, verkrachting en uitbuiting; het kwam deze week aan bod tijdens de eerste zitting voor de rechtbank in Middelburg. Met het begin van de rechtszaak, kwamen ook de eerste gruwelijke details naar buiten. Officier van justitie Suijkerbuijk sprak van een dossier met kwetsbare slachtoffers. ,,Ze vormden samen een team dat de dochters in de verhuur deed.”