Het team van de Zuidhoek op weg naar de eerste plaats in de categorie Groenvoorziening.
Volledig scherm
Het team van de Zuidhoek op weg naar de eerste plaats in de categorie Groenvoorziening. © Esme Soesman

Teams Zuidhoek en Spelderholt eerste bij Skills Plus (video)

BURGH-HAAMSTEDE - Het team van de Zuidhoek in Zierikzee is eerste geworden in de categorie groenvoorziening bij de eerste Skills Plus wedstrijd in Nederland, die dinsdag in Burgh-Haamstede is gehouden.

In de categorie catering sleepte het team van Parc Spelderholt uit Beekbergen de eerste plek in de wacht. Beide teams hebben daarmee een plek veroverd in de Europese finale van Skills Plus, die in maart in de Amsterdamse Rai wordt gehouden. Zes landen doen mee aan deze vakwedstrijden voor mensen met een arbeidsbeperking.

Primeur

Burgh-Haamstede had de landelijke primeur. Voor het eerst zijn er Skills Pluswedstrijden in Nederland gehouden. De in Burgh-Haamstede gevestigde Stichting Kenniscentrum Pro Work is bij de organisatie betrokken. De Skills Plus, een broertje van de vakwedstrijden Skills Talents voor het VMBO, is een pilot. De bedoeling is gaandeweg uit te groeien tot een groter evenement.

Het team van Parc Spelderholt uit Beekbergen, winnaars in de categorie catering.
Volledig scherm
Het team van Parc Spelderholt uit Beekbergen, winnaars in de categorie catering. © Esme Soesman
Voor het eerst in de geschiedenis wordt in Nederland de Skills Plus competitie gehouden: vakwedstrijden voor mensen met een arbeidsbeperking.